Om os

Stenbroens Jurister er stiftet i sommeren 2021 for at opretholde adgangen til specialiseret retshjælp på gadeplan for særligt udsatte mennesker i Danmark. 

Vi yder juridisk bistand og anden støtte til hjemløse, stofbrugere, sexarbejdere, gademigranter og andre, der lever eller arbejder på gaden. 

Når det er relevant, rådgiver vi desuden pårørende og andre, der hjælper vores målgruppe, herunder ansatte i NGO’er på området samt offentligt ansatte af alle slags. 

Stenbroens Jurister har modtaget to større bidrag fra Dreyers Fond og Oak Foundation Denmark, som foreløbigt gør det muligt at opretholde arbejdet året ud. Dertil kommer mindre beløb og anden støtte fra enkeltpersoner, virksomheder og NGO’er. 

Denne støtte er dog kun midlertidig. Derfor afsøger vi lige nu muligheden for at opnå varig offentlig støtte til Stenbroens Jurister, som kan sikre at der også på længere sigt kan opretholdes specialiseret, udgående retshjælp til gadefolket.

Læs mere om os og baggrunden for Stenbroens Juristers stiftelse her:

Informationshæfte fra 25/10-2021 (pdf)

Er der andre der ønsker at bidrage eller hjælpe på anden vis, kan vi kontaktes på kontakt@stenbroensjurister.dk. Vi læser og svarer på alle henvendelser. 

Specifikt til jer jurastuderende der gerne vil være frivillige hos Stenbroens Jurister, så har vi besluttet ikke at tage frivillige ind, før vi ved, om det bliver muligt at fortsætte arbejdet i 2022. Men send os meget gerne din ansøgning allerede nu. 

Stenbroens Jurister er etableret som en forening med henblik på omdannelse til en fond med samme formål. Stenbroens Juristers ulønnede bestyrelse består af:

Billede til brug ved presseomtale kan hentes her

Se vores persondatapolitik her

Tilbage til forsiden